Blinddate

Morgenavond is het zover. Ik heb een afspraakje, een blinddate. Niet een echte want ik heb haar wel al een keertje gezien, maar nog niet gesproken. Na de hockeytraining zag ik haar in de kantine staan. Het bleek dat mijn zus haar kende en heeft een afspraakje voor me geregeld. Nu wil ik er natuurlijk goed uit zien en ik vond het een goede gelegenheid om een nieuw overhemd te kopen. Het was best moeilijk om er eentje uit te kiezen, want er is zoveel keuze tegenwoordig.  Welke stijl wil ik? Casual, Klassiek of chique. Welk model? Ga ik voor Slim fit of een wijder model? Een heleboel keuzes die je bij het kopen van een nieuw overhemd kunt maken. Je kunt tegenwoordig zelfs de vorm van de kraag kiezen. Ik heb in ieder geval besloten geen stropdas te dragen want dat vind ik voor deze gelegenheid te overdreven.

De kleur van het overhemd is ook nog zoiets. Welke zal ik kiezen? Zwart, nachtblauw, grijs, of juist wat vrolijker en uitbundiger zoals rood, paars of geel. Bovendien kan je behalve een egale kleur ook nog kiezen voor een overhemd met een leuke print. Op internet kun je allerlei kleuren en modellen selecteren en zo krijg je een aardig idee hoe het overhemd er uit ziet. Ik doe dit regelmatig en heb op deze manier al vaak een overhemd uitgekozen. Het leuke is dat je zo ook wel eens combinaties ziet die je zelf niet zo gauw zou kiezen. Zo heb ik ook een paar heren overhemden gekocht die ik in eerste instantie niet zo snel zou kiezen. Voor dit afspraakje heb ik ook weer een overhemd gevonden dat helemaal naar mijn zin is. Het handige van online bestellen is natuurlijk dat je niet helemaal naar de winkel hoeft om het te halen. Dat is voor mij met mijn drukke baan heel fijn. Bovendien kan je het altijd ruilen als het toch niet naar je zin blijkt te zijn.

Het overhemd is in ieder geval op tijd geleverd. Nu nog even naar de kapper om mijn haar te laten knippen en ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb zin in deze date. Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een meisje uit ben geweest. Nu maar hopen dat het een leuk meisje is en dat we wat te praten hebben. Dan wordt het vast een hele gezellige avond.